Linksmam visas pasaulis atrodo linksmas
RSS ikonėlė Pagrindinio puslapio ikonėlė
  • Apie Europą – linksmai ir atvirai

    Paskelbta kovo 4th, 2015 Šarūnas Be komentarų

    „Apie Europą linksmai ir atvirai“
    „Let‘s talk about Europe – merrily and openly“

    Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis, siekdamas paskatinti visuomenę domėtis Europos aktualijomis bei reikšti savo nuomonę svarbiausių įvykių bei priimamų sprendimų atžvilgiu, skelbia humoristinių piešinių ir karikatūrų konkursą.

    Konkurso tema: „Apie Europą – linksmai ir atvirai“. Tema plati ir atvira, nes laukiame įvairių požiūrių, įžvalgų apie tai, kas jums yra svarbu ir aktualu šiandien.

    Dažnai tenka girdėti pasakymus, kad Europos insititucijos yra nutolusios nuo piliečių, biurokratiškos, kad mes mažai ką tegalime pakeisti. Tačiau būtent ES insititucijose yra priimami sprendimai, kurie tiesiogiai lemia tai, kaip mes gyvename ir gyvensime Lietuvoje. Šie sprendimai paliečia mus įvairiausiose gyvenimo srityse. Pradedant užsienio ir monetarine politika, baigiant maisto saugos klausimais. Tai ir Europos Sąjungos sankcijos Rusijai dėl pastarosios vykdomos agresijos Ukrainoje. Tai ir Graikijos atkaklūs reikalavimai bei bandymai persiderėti dėl eurozonos keliamų reikalavimų. Taip, Lietuvai tapus eurozonos nare, Graikijos rinkimų rezultatai bei vyriausybės politika neabejotinai liečia ir mus. O kaip mus paveiks Didžiosios Britanijos ketinimai surengti referendumą dėl pasitraukimo iš ES? Šios šalies visuomenės nuomonės tyrimų duomenimis net 44 proc britų norėtų atsiskirti nuo ES. Kodėl? Vienas šalis neramina sunkiai suvaldomi imigrantų srautai, kitas – emigracijos keliamos problemos.

    Europa gyvena ne tik aukštosios politikos diktuojamu ritmu. Čia vyksta diskusijos, ar įsileisime genetiškai modifikuotus organizmus į mūsų laukus ir pievas, ar auginsime klonuotus gyvūnus mėsos pramonei, ar vairuosime automobilius, kurių vairas – dešinėje pusėje. Europoje kalbame ir apie tai – kada pagaliau išsipildys lietuvių svajonė laimėti Eurovizijos konkursą.

    Taigi, Europoje gyvena ne tik euroentuziastai, bet ir euroskeptikai ar net europesimistai. Kaip pilnateisiai Europos Sąjungos nariai, joje jau 11 metų gyvename mes – lietuviai. Kaip jaučiamės ir ką galvojame? Kviečiame tai išsakyti humoristinių piešinių ir karikatūrų konkurse – „Apie Europą – linksmai ir atvirai“.

    * * *
    Informacija apie konkurso sąlygas:

    Konkurso Reglamentas (Pdf.) >>>

    Aprašymas (Pdf.) >>>

    * * *
    Konkurso piešiniai >>>

    * * *

    Member of European Parliament V. Mazuronis invites Lithuanian cartoonists to express their views on the main events, problems and happenings in Europe by taking part at the cartoon competition „Let‘s talk about Europe – merrily and openly“. The theme is broad and open to various views and opinions on what’s important to Europeans – be it Russian aggression in Ukraine, divisions between euro-enthusiasts and euro-pessimists, plans of Great Britain to organise referendum on leaving the EU, discussions to restrict GMO cultivation or allow animal cloning in member states or many other subjects that attract public attention.

    …………………………………………………………………………….

    caricatura.lt YouTube

    ………………………………

    www.facebook.com/caricatura.lt

    Komentuoti