Linksmam visas pasaulis atrodo linksmas
RSS ikonėlė Pagrindinio puslapio ikonėlė
  • XXXVI Lietuvos karikatūrų paroda. Pranešimas spaudai

    Paskelbta vasario 2nd, 2012 Šarūnas Be komentarų

    2012-02-01

    Paskelbtas karikatūrų konkursas lyčių lygybės tema


    Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje ir Nacionalinė karikatūristų asociacija „Humor Sapiens“ skelbia Lietuvos karikatūrų parodos konkursą „Už vienodą darbą – vienodas atlygis!“ Juo skatinama atkreipti dėmesį į būtinybę mažinti moterų ir vyrų nelygybę darbo rinkoje.

    Artėjančios Tarptautinės moters dienos proga Europos Parlamentas siekia atkreipti dėmesį į tai, šiandien moterų ir vyrų darbo užmokestis ES skiriasi vidutiniškai 18 proc., o kai kuriose šalyse – daugiau kaip 25 proc. Tuo tarpu moterys ES šalyse teužima 14 proc. ambasadorių, 9 proc. universitetų dekanų, proc., vos 3 proc. didžiųjų bendrovių vadovų ir 2 proc. ministrų postų.

    Be to, ant moters pečių per savaitę vidutiniškai gula 13 val. daugiau namų ruošos darbų. Rūpinimuisi vaikais vyrai skiria kone trigubai mažiau laiko nei moterys. Apie tėvystės atostogas niekada nesusimąstė net 84 proc. santuokoje ar partnerystėje gyvenančių vyrų, turinčių vaikų. Nenuostabu, kad mažai paramos namuose sulaukiančių moterų užimtumo lygis yra 12 proc. mažesnis negu vyrų.

    Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje įsitikinęs, kad karikatūros padeda visuomenei atkreipti dėmesį ir įsigilinti į iškeltas problemas, skatins visuomenę keisti požiūrį ir laužyti nusistovėjusius stereotipus. Geriausias karikatūras bus galima pamatyti parodoje, o jų autoriai bus apdovanoti.

    Visa informacija apie konkurso sąlygas, darbų pateikimą, konkurso tvarkaraštį ir parodos laiką skelbiama Lietuvos karikatūristų asociacijos tinklalapyje:
    https://www.humorsapiens.lt/melagiudiena.html

    Robertas POGORELIS
    EP Press Officer for Lithuania
    Naugarduko 10, LT-01309 Vilnius, Lithuania
    Phone +370 5 2121530
    GSM +370 689 53306

    Komentuoti