Linksmam visas pasaulis atrodo linksmas
RSS ikonėlė Pagrindinio puslapio ikonėlė
  • Miesto IQ karikatūrų konkursas

    Paskelbta vasario 27th, 2010 Šarūnas Be komentarų

    Žurnalas Miesto IQ paskelbė naują konkursą. Šį kartą – karikatūrų. Jau balandį pasirodys žurnalas „IQ. The Economist“, kuriame šalia kultūros atsiras vietos ir ekonomikai bei politikai. Atsiras vietos ir šmaikščioms karikatūroms. Kviečiame visus, mėgstančius ir kuriančius šio žanro iliustracijas, prisijungti prie naujo žurnalo gyvavimo ir pasiūlyti savo darbus.

    Tęstinio karikatūrų konkurso nuostatai:

    1. Karikatūrų konkurso (toliau vadinamas konkursu) nuostatai reglamentuoja konkurso tikslus, organizavimo ir laimėtojo nustatymo tvarką.

    2. Konkurso organizatorius – VšĮ „Miesto IQ“.

    3. Konkurso tikslas – skatinti karikatūrų naudojimą žiniasklaidoje ir taip populiarinti jas, atrasti karikatūros meistrus nuolat bendradarbiauti su žurnalu „IQ. The Economist“. Kadangi tai tęstinis konkursas, jo temos bus periodiškai keičiamos.

    Reikalavimai dalyviams:

    4. Paraiškas konkursui gali teikti: neriboto amžiaus ir išsilavinimo asmenys, gebantys atskleisti organizatorių suformuluotą konkurso idėją.

    5. Užduotis: dinamiškai, šmaikščiai, ironiškai, tačiau neįžeidžiamai vizualizuoti organizatorių siūlomas temas. Karikatūros privalo būti etiškos, t. y. neturi būti tyčiojamasi iš fizinių trūkumų, turėtų būti akcentuojamos personažų charakterio ypatybės ir pan.

    6. Siūlomos temos:

    Politika

    Politinė suirutė: kam tarnauja politinės partijos?

    Kultūra

    Kultūros finansavimo ypatybės Lietuvoje
    Socialinis gyvenimas

    „Sodros“ problemos ir jų sprendimo būdai

    7. Atrankos kriterijai: originalumas, profesionalumas, kruopštumas, klišių vengimas, kompozicija, techninis atlikimas.

    8. Pastabos: autoriai gali pateikti darbus, atliktus ne specialiai šiam konkursui, jei darbai atitinka konkurso idėją ir reikalavimus.

    9. Konkurso eiga: kiekvienas gautas darbas viešai publikuojamas interneto portale www.miestoiq.lt ir yra vertinamas šio portalo lankytojų.

    10. Vertinimas: konkurso dalyvių darbus vertins ir geriausius rinks redakcija bei portalo caricatura.lt atstovai, atsižvelgę į portalo www.miestoiq.lt lankytojų komentarus ir vertinimus.

    11. Prizai: konkurso pirmos vietos laimėtojui bus įteiktas honoraras, metinė „IQ. The Economist“ prenumerata. Kitiems prizininkams – geriausių žurnalo „Miesto IQ“ straipsnių rinktinė „Kitoks miestas“. Geriausi karikatūristai bus pakviesti bendradarbiauti su žurnalu „IQ. The Economist“.

    12. Konkurso rengėjai pasilieka teisę neskelbti pirmosios vietos laimėtojo, jeigu nei vienas iš konkursui pateiktų darbų neatitiks nustatytų kriterijų.

    13. Techniniai kriterijai: Darbų rezoliucija ne mažesnė nei 300 dpi. Matmenys gali būti skirtingi, tačiau neturėtų būti mažesni nei šie: plotis 117,5 mm, aukštis 78,5 mm; arba plotis 56,5 mm, aukštis 78,5 mm. Matmenys gali būti ir didesni, svarbiausia, kad būtų išlaikytas ilgio ir pločio santykis.

    14. Darbus siųsti adresu [email protected] iki kovo 8 d.

    Miesto IQ žurnalo tinklapyje apie konkursą:

    http://www.miestoiq.lt/2010/02/testinis-karikaturu-konkursas/

    Komentuoti