Linksmam visas pasaulis atrodo linksmas
RSS ikonėlė Pagrindinio puslapio ikonėlė
  • Ricard Opisso ir amžininkai. XX amžiaus kronika. Uždarymas.

    Paskelbta rugsėjo 14th, 2013 Šarūnas Be komentarų

    Rugpjūčio-rugsėjo mėn. Palangoje, o vėliau ir Vilniuje buvo suteikta reta galimybė šalies gyventojams ir jos svečiams susipažinti su XX amžiaus pirmosios pusės katalonų dailininkų darbais.

    Parodoje Vilniuje buvo eksponuojama daugiau kaip 40 dailės kūrinių. Tai – Opisso, Nadalio, Rusinjolo, Sorojos, Meifreno ir Diurankampso darbai iš privačių meno kolekcijų Barselonoje.

    Keliaujanti Ispanijos dailės darbų kolekcija buvo eksponuojama K. Kalinausko gatvės galerijoje. Iš Vilniaus ji kelionę tęs po Italiją, Vokietiją bei kitas Europos šalis.

    Garsių Ispanijos dailininkų darbų paroda viešnagę Vilniuje užbaigė kiek netikėtu ir originaliu parodos uždarymu.

    Kilnojamosios parodos sudėtinė dalis buvo galerijoje Vilniuje organizuotas karikatūrų konkursas „Karikatūrinės improvizacijos Ricard Opisso nuotaikomis“, kuris tapo pagrindiniu uždarymo akcentu.

    Lietuvos autoriai parodai-konkursui pateikė samgių, linksmų bei nuotaikingų darbų.

    Parodos uždarymo metu buvo paskelbti ir apdovanoti karikatūrų konkurso nugalėtojai:

    I vieta – Šarūnas Jakštas (Vilnius);

    II vieta – Jonas Lenkutis (Vilnius);

    III vieta – Herta Matulionytė-Burbienė (Kaunas).


    pieš. Šarūnas Jakštas (Vilnius).

    Keturios katės, kavinė Barselonoje.
    „The Four Cats“ (Els 4 Gats), a cafe in Barcelona.



    pieš. Jonas Lenkutis (Vilnius).


    Parodos uždarymo metu buvo organizuotas karikatūrų konkurse dalyvavusių darbų aukcionas. Dėl kelių darbų aukciono metu virė tikros aistros. Galima pasidžiaugti, kad visi konkurso darbai aukciono metu surado savo naujus šeimininkus.

    Ispanijos Karalystės ambasadorius J.E. ponas Miguel Arias Estevez pakvietė parodos dalyvius ir svečius į šventinę vakarienę Ispanijos ambasadoje, kur vakaro svečiai galėjo pasidžiaugti ir pajusti ambasdoriaus ir ambasados darbuotojų svetingumą, nuoširdumą.

    Karikatūristai padėkojo Ispanijos Karalystės ambasadoriui J.E. ponui Miguel Arias Estevez’ui ir organizatoriams už šauniai organizuotą renginį.

    Paroda ir kiek netradicinis, originalus renginys (karikatūrų paroda-konkursas parodos uždarymo metu) išliks šviesi ir įsimintina šventė visiems dalyviams ir parodos svečiams.

    Parodoje-konkurse kartu su kitais autoriais dalyvavo ir Lietuvos karikatūristai, Nacionalinės karikatūristų asociacijos „Humor Sapiens“ nariai:

    Šarūnas Jakštas, Jonas Leknutis, Herta Matulionytė-Burbienė, Justinas Račinskas ir Rolandas Vičys.

    caricatura.lt

    ……………

    caricatura.lt/facebook:

    Komentuoti