Linksmam visas pasaulis atrodo linksmas
RSS ikonėlė Pagrindinio puslapio ikonėlė
  • Konkursui pasibaigus

    Paskelbta rugpjūčio 30th, 2012 Šarūnas Be komentarų

    Naujienų portalas lrytas.lt žengė drąsų žingsnį, kai pasiūlė savo skaitytojams palavinti mintį, įjungti vaizduotę ir šiek tiek kūrybiškai pafantazuoti. Šaunu, kad konkurse dalyvavo pakankamai daug lakios vaizduotės autorių, kurie pateikė daug šmaikščių, originalių ir netikėtų tekstų karikatūristų nupieštiems piešiniams.

    Gal kiek nuliūdino, kad į tekstus vis buvo bandoma įpinti politikų pavardes, susieti tekstus su personalijomis. Politikais neprasideda ir nesibaigia valstybė, jie tėra aptarnaujantis personalas (bent taip turėtų būti), kuris šiuo metu pernelyg yra susireikšminęs ir tiek.

    Gaila, bet dalis skaitytojų nesuprato, kad konkursui buvo pasiūlyta ne tik karikatūros, bet ir piešiniai, kurie pavirsta karikatūromis sugalvojus jiems šmaikštų, originalų, netikėtą tekstą. Toks ir buvo šis konkursas – piešinys plius tekstas lygu karikatūra.

    Dažnas galvoja, kad karikatūros turi vien juokinti ir linksminti. Pastarojo meto tarptautinėse karikatūrų parodose laimi darbai, kurie nejuokina, o verčia susimąstyti ir rimtai pagalvoti, kodėl žmonija taip šauniai pasistūmėjo į priekį įvarinėdama save į kampą.

    Karikatūra yra viena iš vaizduojamojo menų rūšių, kurios paskirtis, kaip ir kitų meno rūšių, yra estetinio ugdymo, pažintinė ir auklėjamoji.

    Paviršutiniškas požiūris galvoti, kad karikatūra – lengvas ir nerimtas žanras.

    Nepulsime gilintis ir nagrinėti karikatūrų paskirties ir jos funkcijų, tik paminėsime, kad labai vertinga linksmosios grafikos (karikatūrų) pažintinė funkcija – per karikatūras žmogus susipažįsta su kitų tautų kultūra, vertybėmis, tradicijomis, istorija, religija, mokslo pasiekimais.

    Jeigu karikatūros pakelia nors vienam žmogui nuotaiką, suteikia jam porciją juoko, tai labai gerai, nes juokas – bene geriausias vaistas, vitaminas.

    Ačiū visiems, kurie dalyvavo karikatūrų antraščių konkurse. Ačiū naujienų portalui lrytas.lt, kuris priglaudė šį konkursą.

    Lietuvos karikatūrų portalas caricatura.lt visiems konkurso dalyviams ir skaitytojams linki daugiau šypsotis, juokauti, pokštauti ir skleisti gerą nuotaiką artimiems, draugams ir aplinkiniams. Nes tik „Linksmam visas pasaulis atrodo linksmas“.

    lrytas.lt/bendraukime/konkurso piešiniai

    caricatura.lt

    Komentuoti